Het verhaal van Hans
Date

6 oktober 2008

Category

Burn-out Training

In de herfst van 2007 zat ik er helemaal doorheen … geen puf meer om naar het werk te gaan, lage energieniveau’s en eigenlijk overal als een berg tegenop zien!
Maar eens de huisarts bezocht voor een lichamelijke check-up … bleek allemaal ok. De huisarts zette mij op het spoor om eens bij mezelf te rade te gaan of ik niet tegen burn-out aanzat. Zij raadde aan om mij ziek te melden en eens wat tijd voor mezelf te nemen en veel uitrusten.
Na wat zelfreflectie, gesprekken met vrienden en zoeken op Internet kwam ik tot de conclusie dat ik de symptomen van burn-out had. Dat mij dit kon overkomen! Altijd met veel plezier en volle overgave gewerkt, geen arbeids- of privé-conflict. Mijn leven zag er eigenlijk prima uit – niets om over te klagen …
Al vrij snel was mij duidelijk dat ik professionele hulp nodig had – ik wilde snel mijn situatie verbeteren. Via Internet heb ik de website van Baanfit gevonden en het concept van fysieke inspanning en ‘coaching’ sprak mij erg aan. Ik had geen zin om bij een psycholoog op de bekende bank te gaan liggen.
Het klikte direct met Ramon en hij heeft mij begeleid in het proces om mijn prioriteiten in het leven te vinden, duidelijke grenzen te stellen en te bewaken in mijn werk om zodoende meer van ‘het leven’ te genieten. De combinatie van hardlopen en coaching was voor mij perfect en ik geloof zeker dat een gezonde geest huist in een gezond lichaam. De parallellen tussen sport en werk/privé zijn enorm sterk.
Ik ben nu weer (anders) aan het werk, echter wel binnen de door mij gestelde grenzen. Hierdoor voel ik me veel beter en maak veel meer tijd vrij voor privé-zaken. Verder ben ik begonnen met de ontdekkingsreis voor het opzetten van mijn eigen winkel. Ramon heeft mij de richting gegeven om goed te herstellen, maar het blijft een ‘levenslange strijd’ om niet in mijn (oude) valkuilen te stappen.