Het verhaal van Nancy
Date

11 december 2001

Category

Loopbaanbegeleiding

Mijn naam is Nancy en ik ben ondernemer te Zandvoort. Ik run daar een pension. Sinds een paar maanden ben ik in contact met BAANFIT. De oorzaak was geen Burn-out, maar meer een mogelijkheid voor mij om dit te voorkomen. Het bedrijf loopt goed, maar bezorgt mij veel werk en denkwerk, en over beweging had ik niet te klagen (trap op – trap af, schoonmaken etc.)
Mijn man fietst en sport veel en dat miste ik wel eens en door toeval kwam ik BAANFIT tegen op een beurs, maar aan joggen of hardlopen had ik nooit gedacht. Na een paar lessen, merkte ik ineens wat een ontzettende kick het is om langzaam je grenzen te verleggen, natuurlijk mede door de professionele begeleiding van BAANFIT, anders was ik beslist nooit zover gekomen. Ik merkte, dat ik veel meer energie nog kreeg en mijn geest werd verruimd. Ik moet verder nog zeggen, dat ik al lang zeer gezond eet en leef en daarbij ook nog aan yoga doe.
Ik kan mij heel goed voorstellen, als je in een burn-out situatie terechtkomt, waar je zelf echt niet meer uit kunt komen, dit een manier is om je leven weer een nieuwe wending te geven, en ik vind het knap van de mensen die dat lukt. Ik ben zelf ooit eens overspannen geweest en men heeft mij volgedouwd met pillen etc., maar nu weet ik ook dat dat niet de manier is.
Als je zover kan komen om je lichaam in te zetten en langzaam ontdek je, dat je veel meer in je mars hebt, dan je ooit had gedacht, dan komt je geest ook weer in evenwicht en ga je steeds meer verlangen naar gezonde actie, waardoor je ook eens weer aan het gewone leven kan gaan deelnemen. Hiermee wens ik de mensen van BAANFIT alle succes met hun mooie taak.