Werkdruk definitie

Werkdruk is een situatie waarin er een disbalans is ontstaan tussen de eisen van het werk wat betreft de inhoud van het werk en de context van het werk en de mogelijkheden van de werknemer om het werk goed uit te voeren. Werkdruk betekent dat de medewerker lange tijd zijn werk echt niet afkrijgt, of de gewenste kwaliteit echt niet kan leveren. Werkdruk is een van de oorzaken van werkstress en daarmee van uitval als gevolg van psychische klachten.

Werkstress

(Ongezonde) werkstress is stress door of in de werksituatie. De stress hoeft niet veroorzaakt te worden door de werksituatie alleen. Ook de combinatie van hoge belasting op uw werk met belasting in uw privéleven kunnen voor stressklachten zorgen. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat u slechter functioneert op uw werk.

Gratis adviesgesprek

boxhandschoen

pepbutton

Stressklachten

Stressklachten hebben een belangrijke functie. Het zijn de eerste signalen dat u te veel hooi op uw vork neemt. Het is belangrijk om deze signalen niet te negeren en er iets aan te doen. Doet u dit niet, dan kunnen de stressklachten zich opstapelen en resulteren in een burn-out.

5 tips om werkstress te lijf te gaan

1. Maak werkdruk bespreekbaar

2. Doe een werkstresstest (zie links)

3. Pas mindfulness toe

4. Ga meer de natuur in

5. Start met rustig hardlopen

6. Neem contact op met BaanFit!

Baan Fit Groep B.V.
Tel. 023 – 544 35 59
info@baanfit.nl

Klik hier voor informatie over onze locaties.

Neem vrijblijvend contact met ons op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht