Grondlegger en ervaringsdeskundige Ramon van Bergem is in 2000 als eerste beroepscoach in Nederland
gestart met een uniek fysiek en mentaal herstelprogramma tegen STRESS en BURN-OUT in de buitenlucht:
de BaanFit Methode ™.

Deze methode is gebaseerd op mentale coaching in combinatie met lopen en praten in de buitenlucht. Zowel de natuurbeleving als lichaamsbeweging zonder prestatiedruk zorgen voor de juiste balans tussen lichaam en geest.

Lopen en praten in de natuur is een uitstekende manier om beter contact met je lichaam en gevoelsleven te krijgen, en daarmee ook je gevoel van eigenwaarde te vergroten. Het doorbreekt een dwangmatige gedachtestroom (piekeren) en stimuleert het probleemoplossend denken. Een probleem wordt als het ware meer op afstand gezet, waardoor je op een andere wijze kan gaan denken. In combinatie met de persoonlijke coaching werkt de BaanFit Methode ™ voor  100% (bron: KPI onderzoek UWV 2022) bij mensen met een burn-out, long covid, mentale problemen en verlies van werk en mogelijkheden.

Sinds 2000 hebben duizenden klanten baat gehad bij de BaanFit Methode ™. Onze bewezen resultaten (alle trajecten en interventies zijn 100 % evidence based en 100 % succesvol afgesloten) worden ook herkend in de markt, wat blijkt uit diverse keurmerken en accreditaties die wij de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen, waaronder Blik op Werk, Cliënten Keurmerk Registratie (CKR), NOBCO, NOLOC, LVSC, EEFA, EMCC en Alites.

Al jaren scoort BaanFit zeer hoog in klanttevredenheid (2022: 9 bron: Veldwerk Optimaal) en beschikken wij over een eigen privacy- en klachtenreglement om de klant zo professioneel en discreet mogelijk van dienst te kunnen zijn. De BaanFit Methode ™ is in 2011 uitgebreid getoetst door DNV-GL (Det Norske Veritas), één van de grootste certificatie-instellingen ter wereld.