Baanfit helpt je nieuwe stappen te ondernemen.

Doe je waar je goed in bent? Ben je nog gelukkig in je werk? Of heb je het gevoel dat je niet meer op de juiste plek zit en dat het hoog tijd is het roer om te gooien?

Dan is loopbaancoaching wellicht iets voor jou. De coaches van Baanfit geven regelmatig loopbaanadvies. Wij ondersteunen namelijk al jarenlang werknemers, ondernemers en managers met het maken van verstandige werkkeuzes die ze helpen een nieuwe richting in te gaan. Op weg naar een succesvolle toekomst.

Baanfit coacht je naar de juiste koers.

Wat zijn jouw unieke talenten en gebruik je ze ten volle? Belangrijke vragen om jezelf te stellen wanneer je nadenkt over het wisselen van baan of carrière. Want voordat je kunt veranderen moeten alle belemmeringen die succesvol functioneren in de weg staan, worden geminimaliseerd. Baanfit biedt loopbaancoaching op maat aan. Door middel van een persoonlijke analyse bepalen we welke richting je uit wilt gaan. We bieden hier diverse mogelijkheden voor aan.

GRATIS KENNISMAKING

Loopbaanonderzoek

Wij geven kort en krachtig en zo concreet mogelijk antwoord op de vraag “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe ga ik dat vervolgens realiseren?”

Wat drijft je? Waarvan wordt je enthousiast? En hoe ziet je de toekomst? Door onder meer deze vragen te beantwoorden en te kijken of je werk bij je persoonlijkheid en capaciteiten past, formuleren we een advies. Natuurlijk onderzoeken we ook of je goed kunt omgaan met veranderingen en stress.

Wij hanteren hiervoor de Alites-methode volgens de volgende 4 stappen:

  1. Zelfverkenning (wat zijn je kernwaarden, werkvoorwaarden, bekwaamheden, kernkwaliteiten, loopbaanankers, leer- en werkstijlen, persoonlijk profiel en stijl indicator)
  2. Visievorming (toekomstvisie, creatiespiraal, persoonlijke overtuigingen, beroepsrichtingen en werkgebieden en zoek- en ontwikkelingsprofiel)
  3. Marktverkenning (jobmarketing, oriëntatie en analyse, netwerken en persoonlijk actieplan)
  4. Marktbenadering (solliciteren en onderhandelen)

Doel is het bepalen van jouw persoonlijk profiel, welke vertaald wordt naar je LinkedIn-profiel, Skillspaspoort en/of Twitter. Met behulp van personal branding helpen wij je met het maken van de juiste loopbaan (vervolg)keuze.

Onderzoek je eigen talent

Persoonlijk Actieplan

Wat zijn je zwakke en sterke punten? Waar liggen kansen en waar obstakels? Wat zijn de huidige trends op de arbeidsmarkt?

Door het maken van een uitgebreide SWOT-analyse (Sterkte-zwakte analyse, Kansen & Bedreigingen op de arbeidsmarkt 2023 anno nu) schatten we je kansen op koersverandering realistisch in. Natuurlijk vormen inzichtgesprekken de basis van de analyse van je loopbaan.

Welke kwaliteiten wil je uitbouwen? En op welke vlakken wil je je verder ontwikkelen? Daar maken wij samen met jou een praktisch plan voor. Het plan bestaat ook uit een talentenonderzoek. Hiermee brengen wij samen met jou je harde en zachte competenties in beeld.