Ga uw burn-out en stress te lijf met Baan Fit

Het fysiek en mentaal herstelprogramma van Baan Fit tegen burnout, vermoeidheid, lichte depressie en stress symptomen bestaat uit lopen en praten in de vrije natuur.

De grondlegger van het programma is burn-outdeskundige Ramon van Bergem, die het programma in 2000 ontwikkelde op basis van runningtherapie, sportpsychologie en bewezen professionele communicatietechnieken ontleend uit het bedrijfsleven.

GRATIS PROEFLES

Maatwerk

Iedere klant krijgt een op maat gesneden programma aangeboden: speciale ademhalings- en ontspanningstechnieken, het aanleren van de juiste looptechnieken, wandelen of (hard)lopen. Dit programma wordt bepaald door eigen kunnen. Na een aantal sessies is bij de meeste klanten een duidelijke verbetering in zowel de fysieke als mentale conditie waar te nemen.

Waarom helpt de Baan Fit-looptherapie

Fysieke inspanning door lopen helpt omdat het de stofwisselingsprocessen in het lichaam beter laat functioneren. Door het vrijkomen van lichaamseigen stoffen, zoals endorfine en serotonine ontstaat een ontspannende werking op het lichaam. Hierdoor is het gemakkelijker om te ontspannen en verbetert het gevoel van welbevinden.

Er ontstaat een gunstig effect op het zelfvertrouwen, en het laat vooral toe om het lichaam weer te ontdekken (herstel van het evenwicht tussen geest en lichaam). Het gevoel van controle over uw eigen leven komt terug.

Loopcoach Ramon

Burn-out

Bij burn-out is het heel moeilijk om je te ontspannen omdat je lichaam in een soort permanente alarmtoestand terecht is gekomen. Je vecht-vlucht systeem is permanent over-geactiveerd.

Die overactivatie zorgt ervoor dat het autonome zenuwstelsel en het hormoonsysteem ontregeld raken.

Looptherapie helpt om die ontregeling weer te normaliseren.

Ervaar zelf looptherapie

 

Om te ervaren wat looptherapie voor u kan betekenen, kunt u het beste een gratis proefles nemen. Tijdens de sessie leggen wij u uit wat een burn-out is, wat de impact daarvan is op u en uw omgeving en hoe u met behulp van het programma weer kunt herstellen.

 

GRATIS PROEFLES

Lopen helpt uw hoofd weer leeg te maken