Het verhaal van Leida
Date

14 november 2009

Category

Re-integratie

Bijna twee jaar geleden heb ik door overbelasting een peesontsteking opgelopen in mijn rechterschouder. Daardoor heb ik veel last gehad van nek- en schouderklachten en werd ik lange tijd belemmerd in mijn werkzaamheden op het werk en thuis. Veel taken, ook huishoudelijke klussen, kon ik gewoonweg niet uitvoeren door de pijn in mijn schouder. Met alles wat je doet, beweegt de schouder mee.
Om van de klachten af te komen heb ik fysiotherapie gevolgd wat na lange tijd toch wel enige vruchten heeft afgeworpen. Daarnaast wilde ik ook het sporten weer oppakken. Aerobics was mijn favoriete sport, dus daarmee was ik weer voorzichtig opgestart. Echter, nu vond ik het niet zo leuk, aangezien ik iedere keer met mijn zere schouder werd geconfronteerd omdat ik bepaalde oefeningen niet mee kon doen. Ik zocht naar ontspanning en beweging, maar kon dat niet vinden in het aerobics. Ik had al van diverse kanten van Baanfit gehoord. Het lopen in de mooie natuur van Haarlem sprak mij wel aan. Ik besloot om te proberen of deze vorm van beweging voor mij zou werken. Ik ben begonnen met lopen bij Ramon. Het is me goed bevallen. want ik loop nog steeds 1 x per week bij Ramon.
Ik ben geen echte hardloper, maar de formule van Baanfit spreekt mij aan: lopen in de natuur zonder prestatiedruk. Ik kan mijn eigen tempo aanhouden en lekker ontspannen bewegen. Naast het lopen is er ook tijd om van gedachten te wisselen over zaken met elkaar. Dat is best fijn, want zo’n lange tijd last hebben van lichamelijke klachten en daarmee beperkt worden in mijn handelen maakte mij toch weleens onzeker.
Voor mij is dat ene uurtje ontspanning in de week heel erg belangrijk. De hele week word ik al met mensen en drukte geconfronteerd, dus dat ene uurtje mag ik dan wel egoïstisch van mezelf zijn. Wat dat betreft ben ik al aardig op weg. Ik hield altijd rekening met anderen en nooit met mezelf, dat is nu wel veranderd na deze twee jaren ervaring.
Met andere woorden: ik geniet van de looptrainingen en de ontspanning in de natuur en kan een ieder het aanbevelen. Ik heb veel geluk gehad met mijn trainingen, want ik had vaak zongarantie!!