Het verhaal van Ruud
Date

16 juli 2014

Category

Re-integratie

“Tegenwoordig ren ik drie keer per week door de duinen”. Ruud (47) was naar eigen zeggen ‘behoorlijk overspannen’ toen een artikel in de Telegraaf hem op het spoor van Baanfit zette.
“De eerste maanden dat ik ziek was, waren een drama. Ik was ook lichamelijk zwaar aan het kwakkelen, ik had voortdurend last van oogontstekingen en verkoudheden. Mijn weerstand stelde niks meer voor. Na een tijdje begon het iets beter te gaan en vatte ik het plan op om te gaan sporten. Maar ik had geen idee hoe of wat. Ik ben geen sporter, de prestatiedwang die er vaak bij komt kijken staat me van nature al tegen en in de situatie waarin ik me toen bevond helemáál. Net op dat moment las ik het artikel over Baanfit, dat me erg aansprak.
Na een kennismakingstraining ben ik begonnen: elke week één uur personal training met Ramon. Er op terugkijkend kan ik alleen maar zeggen dat de trainingen me gebracht hebben wat ik hoopte. Ik kan het weer aan, ik heb weer energie en ik ben sinds een aantal maanden weer voor drie dagen per week aan het werk. Dat ik dit bereikt heb, is niet uitsluitend en alleen aan Baanfit te danken, maar wel voor het overgrote deel, ik denk zeker voor zeventig tot tachtig procent.
Het lopen zelf, iemand om tegenaan te kletsen, het buiten zijn: voor mij is het de ideale formule geweest. Ramon heeft me zelfs zo enthousiast gekregen dat ik tegenwoordig drie keer per week de duinen intrek om te rennen. En dat voor iemand die nooit iets van sporten moest hebben…”