Het verhaal van Henk
Date

22 maart 2019

Category

Burn-out Training

Al enkele jaren kampte ik met een gevoel van lusteloosheid en een gebrek aan energie. Dit maakte het moeilijk om mijn werk naar behoren te blijven doen en ook privé begon dit spanningen te geven. Voor mijn werk was ik veel op reis.
Het werd steeds lastiger om van deze reizen te herstellen en de jetlags te verwerken,
Begin 2014 was ik in een duidelijke neerwaartse spiraal terecht gekomen wat er uiteindelijk in resulteerde dat ik mij in mei 2014 ziek heb moeten melden. Al ruim daarvoor was ik begonnen met het doorlopen van het medische circuit. Na mijn ziekmelding werd dit verder geïntensiveerd zonder een duidelijke conclusie. Er werden wel wat afwijkingen gevonden maar geen daarvan was een afdoende verklaring voor mijn vermoeidheid en lusteloosheid.
Je wordt dan bevangen door het angstige gevoel dat het allemaal niet meer goed gaat komen en dat je gedwongen bent om de rest van je leven met die last door te moeten. Ik had zelf al geconcludeerd dat mijn probleem zich het best al een “burn-out” liet beschrijven en dat er fysiek geen echt probleem was. Surfend over het web kwam ik terecht op de website van Baanfit. Burn-out begeleiding leek mij precies datgene waar ik baat bij zou kunnen hebben. Een eerste afspraak met Ramon was zo gemaakt en binnen een paar dagen liepen we samen door het bos.
Alleen al het gevoel om weer op een positieve manier en fysiek bezig te zijn geeft een duw in de goede richting. Als je vervolgens merkt dat de gesprekken met Ramon in combinatie met het opbouwen van lichamelijke conditie echt helpen om je beter te voelen, zie je weer licht aan het eind van de tunnel. Vanaf december ben ik weer parttime gaan werken. In overleg met Ramon heb ik dit gedoseerd opgebouwd en vanaf maart ben ik weer volledig aan de slag gegaan. Mijn conditie is beter dan ik ooit had kunnen denken en ik merk dat dit ook mentaal een positieve uitwerking heeft.
Al met al is het een ommekeer in mijn leven geweest en kan ik iedereen met soortgelijke problemen aanraden om dezelfde stap te zetten.